Återblick med analytiska glasögon

Välkommen till Lirarnas Lag där jag framöver kommer att ta itu med Leksands IF från ett analytics perspektiv. Har man hängt med i hockeyvärlden på sistone så vet man säkert att det finns saker som heter “corsi” eller “PDO” t.ex.
Det är sådant vi kan räkna ut genom att titta på statistik-sidorna på SHL.se eller stats.swehockey.se t.ex. genom att bl.a. titta på skottstatistik, räddningsprocent o.s.v.

Vad vi inte ser även när vi tittar på sådana siffror är varför och vem som lade grunden för dessa resultat. På den här bloggen kommer jag att presentera siffror som förklarar just det.

Det här första inlägget är en återblick till bättre dagar, nämligen den där Globen-matchen mot Mora, och syftet är att vara ett litet smakprov på vad som komma skall i höst.

Om du inte redan vet vad alla siffror står för och varför vi ska bry oss om dem kommer det snart inlägg som på något vis förklarar varje bild.
Antingen skrivet av mig eller i form av olika länkar till någon av alla de duktiga bloggare som hållit på med detta sedan tidernas begynnelse i princip.

Jag kommer också att gå igenom statistik på nyförvärv för att både skänka och sänka förhoppningar nu under rådande silly season, så jag hoppas att ni följer med på detta projekt och finner materialet här på bloggen spännande.

Vad som än krävs, vi gör det tillsammans!

DS
@LIFstats / lirarnaslagstats@gmail.com

One thought on “Återblick med analytiska glasögon

  1. Pingback: Zon-utgångar |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s