En tynande konstellation

Det finns ett problem i Leksand 2017/18 och den består av inget mindre än en tre tilltänkta stjärnspelare. Alex Friesen, Mattias Ritola och sist men inte minst David Åslin.

Jag var allmänt negativt inställd till Åslin men ändrade mig snabbt när han blev klar. Det är trots allt en spelare som inte gör bort sig i SHL, ingen kille för de två övre kedjorna, men han klarar sig och saker väger över till det positiva, speciellt i ett HockeyAllsvenskt kontext skall det vara klart att han gör gott för sitt lag.

Inför säsongen så sitter vi ofta som supportrar och spekulerar i kedjor. I min egen uppsättning hade jag följande tredjekedja: Åslin – Grönberg – M.Karlsson

Det såg så pass bra ut att Åslin inte tar en plats på den övre halvan även här. Så det var med stor tveksamhet jag beskådade förstakedjan inför SSK. “Ritola och Friesen, med Åslin?”. Självklart bör det spela en ‘naturlig’ avslutare bredvid dessa herrar som Johan Porsberger eller Fredrik Forsberg. Tji fick jag.

När den första perioden stigit över tröskeln till sin avslutande hälft så gör just David Åslin mål, Ritola har fått skjuta många skott från riktigt bra lägen och Friesen har drivit in på mål. Det fungerar hur bra som helst.

Tills det inte gjorde det längre. Vilket har varit alla matcher efter den första, i princip. På sätt och vis, så är det här inte den enda lagdelen som gått i stäv, men det är utan tvekan den mest smärtande.

Det här skall vara vår kedja som går i bräschen, producerar mest och äter mest istid bland forwards.
Vid den här tidpunkten är den inte något mer än ett svart hål, ett misslyckande av kosmiska proportioner och beviset på en horribel säsongsinledning.

Det finns som sagt andra problem. Vår nuvarande tredjekedja, spelet som helhet (speciellt bland forwards), unga killar som sitter på bänken eller spelar juniorhockey som egentligen redan konkurrerat ut sina äldre, etablerade och välbeprövade lagkamrater.

För att avsluta med det positiva så har alla backar övertygat och imponerat. Så också vårt målvaktspar i Tex, och framförallt Arntzen som gjort det väldigt bra under sin tid som förstamålvakt när Williamsson hämtar sig från en infektion.

Min förhoppning nu är att man stuvar om i kedjorna och börjar om på nytt till fredagens match mot Pantern.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s